Welkom op ons bedrijf

Naast dé fruitspecialist van West-Brabant en omstreken hebben wij ook een fruitteeltbedrijf. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat wij met onze vakkundige kennis u vitale fruitbomen leveren in goede staat. Hieronder vindt u wat meer informatie over ons fruitteeltbedrijf;

Wij zijn al 3 generaties actief op ons familiebedrijf in Zevenbergschen Hoek. Door de jaren heen zijn wij opgeschaald in areaal en telen wij fruit uit onze boomgaarden. Samen met enkele seizoenarbeiders zorgen wij voor een kwalitatief hoogstaand product. Dit wordt bewerkstelligd door het zorgvuldig snoeien, een goede klei ondergrond en voldoende beregening. Sinds een aantal jaar maken wij ook gebruik van hagelnetten waardoor onze opbrengst is gestegen. Wij als Kavelaars zijn trots om u een kleine kijk te geven in ons bedrijf. Naast de verkoop van bomen is het voor u leuk om te zien dat wij ook bezig zijn met de teelt van fruit.

In de winter zijn wij druk bezig met het snoeien van bomen. Hierbij wordt veel gelet op het snoeien van de koppen, scheuten (eenjarige takken) en belichting van de boom. Rond september rijden wij met onze pluktreintjes (kleine tractoren) door de boomgaarden met daarachter houten kisten die worden vol geplukt door de werknemers. Het plukken van fruit dient zorgvuldig te gebruiken om zo geen drukplekken te krijgen. Wist u dat de beste manier hiervoor is om het fruit te draaien waardoor het steeltje loslaat van de boom?

Ons fruit wordt bij ons thuis opgeslagen in koelcellen. Deze koelcellen zijn wel erg bijzonder, want wij maken gebruik van ULO Systeem. Dit staat voor Ultra low Oxygen waarmee nagenoeg alle zuurstof uit de koelcel gehaald wordt. Hierdoor wordt het rottingsproces tegengegaan en blijft het fruit veel langer goed.

Bent u nieuwsgierig geworden na het lezen over ons bedrijf en wilt u meer weten? Zoek dan snel onder het kopje “contact” of mail uw vraag naar info@defruitboomspecialist.nl. We zullen ons best doen om zo snel mogelijk te reageren.