Praktische informatie

Ophalen of laten bezorgen
Wanneer u bij ons een fruitboom heeft uitgezocht kunnen wij deze boom voorzien van een label met uw naam en staat deze direct gereserveerd voor ophalen. Voor het reserveren van een boom dient u het onderstaande nummer te bellen of te mailen voor een afspraakbevestiging. Bij een enkele boom volstaat een (kleine) aanhanger in de meeste gevallen.

Wilt u echter meerdere bomen bestellen dan is er naast de mogelijkheid om zelf de bomen op te komen halen ook een optie om deze te laten bezorgen. Hiervoor zijn er meerdere mogelijkheden voor u. Variërend van het afleveren van de bomen tot u geheel ontzorgen met planting. Wij hebben namelijk diepladers en shovels ter beschikking. We bieden hiernaast ook mogelijkheden tot aanleg van watervoorziening. Door jarenlange ervaring kunt u ervan overtuigd zijn dat de bomen correct en vakkundig worden afgeleverd. We bespreken graag de mogelijkheden met u door voor deze eventuele extra service.


Planten
Wij willen natuurlijk graag dat uw boom na het planten direct aanslaat. Onze bomen slaan voor 90% van de gevallen aan waardoor u direct hetzelfde jaar kan genieten van een mooie bloesem en lekker fruit. Om zeker te zijn dat uw boom onder de beste condities geplant wordt hebben wij hieronder een paar tips;

  • Graaf het gat van de boom circa 20 cm breder dan de diameter van de kluit
  • Gebruik rond de 25-50 liter aan organische bodemverbeteraar en meng deze op met de grond (deze zakken kunt ook gelijk bij ons halen als u voor de boom komt)
  • Plant de stam van de boom tot maximaal 5 cm in de grond
  • Stamp de grond goed aan
  • Snoei de loten (1 jarige takken)

Onderhoud
Het is ook mogelijk dat wij een irrigatiesysteem aanleggen waardoor de boom een perfecte wateraanvoer krijgt (zie foto’s). Daarnaast dient de boom in de wintermaanden gesnoeid te worden zodat de boom zijn mooie vorm behoudt. Let hierbij op de loten en de knoppen. Loten kunnen teruggesnoeid worden. Heeft u meer vragen over beregening of snoeien dan kunt u dat ten alle tijden vragen aan ons. Wij begeleiden u daarin graag voor het beste resultaat voor de boom.